Babou Cham comenta l’exposició ‘Públic Objectiu’

IMG_20150208_090731

L’actor Babou Cham comentant ‘Públic Objectiu’ a l’Arts Santa Mònica

Laura Genovard (@laugenquet)-  Les activitats vinculades al programa artístic Implic/Accions per a l’exposició ‘Públic Objectiu‘ van acabar ahir, 7 de febrer del 2015. L’actor Babou Cham va ser l’encarregat de tancar el cicle amb una interpretació pròpia del treball de Daniela Ortiz a l’Arts Santa Mònica.

L’intèrpret va comentar alguns dels estereotips amb els quals ha topat al llarg de la seva trajectòria personal i professional pel fet de ser immigrant. La visita guiada va esdevenir un debat on les idees dels espectadors es van posar sobre la taula. Aspectes com els problemes que suposen els termes “integració”,sense papers“, “cohesió social” o el fet de concebre els inmigants con un objecte polític, i no pas com a persones amb capacitat d’elaborar un discurs articulat, van ser temes on es van mullar tant els participants de la conversa com el propi actor.

Cham va comentar que sempre havia tingut la sensació d’interpretar “el mateix inmigrant: el sense papers, a qui li costa aprendre els codis, etc.” i que no sabria posar la frontera entre el periodisme que consumim i els guions de les ficcions.  “Jo crec que més aviat seria un públic passiu”, va afirmar l’actor, tot referint-se als lectors que permeten que els mitjans els nodreixin de missatges xenòfobs.

Presentació de l'actor Babou Cham

Presentació de l’actor Babou Cham

DE QUÈ TRACTA ‘PÚBLIC OBJECTIU’? 

Daniela Ortiz es mira la premsa des d’un punt de vista crític per tal d’elaborar una anàlisi de la societat i del sistema de poders en el camp de les polítiques de control migratori. A continuació, un replec de frases textuals agafades dels diaris:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’exposició compta amb la col·laboració de l’Escola Labouré i el Centre de dia El Mil·lenari, entitats defensores de la interdependència. El cicle dinàmic propulsat per Jordi Ribas Implic/Accions conclou el 22 de febrer. El programa de mostres Trets enmig del Concert es donarà per finalitzat el pròxim 10 de gener del 2016.

L'exposició 'Públic Objectiu' és el resultat d'una sèrie d'investigacions sobre el tractament de la inmigració a la premsa

L’exposició ‘Públic Objectiu’ és el resultat d’una sèrie d’investigacions sobre el tractament de la inmigració a la premsa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s