Les acolorides creacions d’Ocaña tenyeixen l’Ateneu Popular de Nou Barris

Laura Genovard (@laugenquet).-L’Ateneu Popular de Nou Barris va presentar el passat dimecres, 18 de febrer l’exposició dedicada a l’artista José Peréz OcañaOcaña i la Barcelona salvatge”. L’equip de Barcelona s’Artllibera ha tingut l’exclusivitat de parlar amb els organitzadors de la mostra per descobrir alguns detalls inèdits de l’exhibició de les obres del pintor sevillà.

Pintura que commemora la figura del personatge.

Pintura que commemora la figura del personatge.

  • Exposició

El recorregut del projecte comença en un racó de la cafeteria, on es veu plasmada a una paret amb fons negre una cronologia amb fets rellevants de la biografia personal i artística d’Ocaña. L’artista és conegut per la seva intervenció en diverses manifestacions a favor de la llibertat d’expressió durant l’època franquista.

La inauguració va comptar amb la participació d’aproximadament 200 persones

La inauguració va comptar amb la participació d’aproximadament 200 persones

La següent i darrera parada és el vestíbul del teatre on s’agrupen 12 peces que emmarquen la seva trajectòria juntament amb dues obres que fins ara no havien estat exposades al públic. El centre cultural fa servir el vestíbul dper primer cop per oferir una part de la col·lecció del polifacètic artista. Aquarel·les, pintures a l’oli, revistes i retrats cromàtics són alguns dels materials que es poden veure a l’espai rebedor.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  • L’Ateneu

El pròxim divendres, 27 de febrer l’Ateneu oferirà un espectacle de Cabaret  per concloure la mostra en homenatge a l’artista. A més, es duran a terme funcions de poesia, humor i performance a càrrec de XeviXaviXou per rememorar l’esperit llibertari de la dècada dels 70 i 80. L’acte, gratuït,  tindrà lloc a les deu de la nit.

L’Ateneu Popular de Nou Barris exhibeix un ampli ventall d’activitats multidisciplinars relacionades amb la cultura en defensa de l’esperit crític i el foment de la creativitat i la diversitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s