Democràcia du a terme la roda de premsa de ‘No hi ha espectadors’

7

Laura Genovard(@laugenquet).- La roda de premsa de Democràcia. No hi ha espectadors va tenir lloc el passat dimarts 3 de març. Els organitzadors del segon cicle de Trets enmig del concert va explicar als periodistes l’ideari del projecte a la Planta Baixa del Centre d’Arts Santa Mònica.
La crítica d’art Cèlia del Diego va encetar la conferència. La directora de la iniciativa va comentar que el títol de l’exposició prové de l’últim llibre de Frantz Fanon, Les damnés de la terre. A més, la xerrada va comptar amb la presència de dos dels membres de Democracia, així com també del representant de microRavals.

Els quatre membres del projecte minuts abans de l'inici de la roda de premsa

Els quatre membres del projecte minuts abans de l’inici de la roda de premsa

Les quatre cares responsables de la mostra van destacar que si no hi ha espectadors és perquè tots som actors. Democracia va néixer a Madrid l’any 2006. Els impulsors de l’agitprop reflexionen  en les seves obres sobre les estructures de poder i la seva influència en la societat. El col·lectiu és una crítica a l’actual sistema artístic que depèn i es manté mitjançant el sistema capitalista. Així doncs, la plataforma madrilenya difón missatges que s’integrin i es reforcin a dintre de l’espai social. La base de les creacions del grup és sempre l’oposició entre el poble i el govern.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El recull de vuit obres promou un homenatge al difunt anarquista Francesc Sabaté a través del missatge “La millor lluita és la que es fa sense esperança”. La línia de treball del conjunt d’artistes és sempre la relació de plantejaments compromesos amb allò real influint en àmbits com la cultura, la política o la tecnologia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s