“Art als murs” posa la seva primera pinzellada

[CRÒNICA]Laura Genovard (@laugenquet) L’equip de Barcelona s’Artllibera va assistir en primícia a la quarta sessió d’Arts als Murs el dijous, 5 de març. A les 15:30 de la tarda, alumnes i professors es van reunir al pati de l’Escola d’Adults Can Serra per començar a plasmar les idees que els estudiants han anat adquirint al llarg de les quatres classes. L’artista Pere Llobera va presentar el material necessari al seu equip de treball abans d’iniciar la pintura mural col·lectiva. El projecte ha donat el seu fruit, ja que la participació dels joves va ser exitosa. El grup d’alumnes es va dividir en dos: els nois, mitjançant un mapa detallat, van prendre les mesures exactes de la paret on s’inscriurà el lema “Aspiracions més altes”. Per altra banda, les noies, van dissenyar els requadres on s’inclouran els seus dibuixos juntament amb els dels seus companys.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El mural vol ser una eina d’instrucció per als joves participants en risc d’exclusió social. Llobera ha insistit en mostrar l’art com una forma de vida útil durant les sessions. L’ètica, la motivació personal i professional, el coratge i l’aprenentatge són alguns dels valors que dijous rere dijous el pintor ha repetit per tal d’enfocar aquests conceptes a través del món artístic. La tasca del pintor i la Fundació Arranz-Bravo ha sigut indispensable per afirmar la col·laboració dels estudiants. De fet, a la segona sessió la majoria del jovent va engrescar-se a dibuixar quelcom amb les propostes morals tractades a les sessions. El resultat ha sigut satisfactori, ja que tots, d’una manera o d’altra, han aportat el seu granet de sorra en la construcció de la pintura col·lectiva.

Pere Llobera, a més, desitja alçar la figura d’un plint gegant al centre del pati de Can Serra per simbolitzar la superació de les pròpies aspiracions, unes anhels que quedaran fixats a la façana de l’edifici escolar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s