‘La Dinamitera’ qüestiona la posició de la dona al món de l’art

Andrea Pérez (@andreaperez095) “Whe don’t need another hero” és l’exposició col·lectiva d’aquest 2015 per al festival independent d’art i feminisme “La Dinamitera“. Es tracta d’una selecció de més de 30 artistes que té lloc en tres galeries diferents: UntitledBCN, Cadàver Exquisit i El Diluvio Universal. Aquesta edició farà especial èmfasi en la ceràmica artística, tot atenent també a la il·lustració, les pràctiques performàtiques i l’escultura.
La mostra qüestiona la presència de la dona al món de l’art i posa sobre la taula la invisibilitat dels referents femenins i la pervivència d’esquemes que legitimen l’art des de l’imperatiu masculí.

L'exposició romandrà fins al 18 de març. 

L’exposició romandrà fins al 18 de març.

El títol de l’exposició fa referència a l’heroïcitat que suposa la creació femenina en un moment on les retallades, les polítiques culturals i de gènere del govern, el difícil accés a la formació o un mainstream cultural innocu i acomodat que “de cap manera possibilita  els espais de reflexió o subversió necessaris” són una realitat. A més, hi ha una al·lusió directa a l’absència d’heroïnes de l’imaginari col·lectiu, en oposició a la multiplicitat d’herois masculins que trascendeixen culturalment. Així:

“La Dinamitera 2015 presenta en aquesta edició una brillant selecció d’artistes compromeses i plenes de talent, autèntiques super-heroïnes del segle XXI”. 

EL FESTIVAL La Dinamitera 2015

El festival ideat per Sophie Aguilera i Emma Fernández  va néixer fa quatre anys com una iniciativa petita i autofinançada amb el suport de les galeristes Jess Casey i Xavier Kaye (UntitledBCN). “La Dinamitera” pretén:

  • actuar sobre l’exclusió femenina al món de l’art,
  • convertir-se en una plataforma a través de la qual es faci ressò del treball d’artistes actuals
  • i crear un espai de reflexió a fi de proposar mecanismes per combatre la desigualtat en el sector.
  • Es tracta de “radicalitzar el discurs artístic per la transformació social“.
  • També es volen generar iniciatives de caire artístic i cultural que vagin més enllà del propi esdeveniment tot emprant-lo com a lloc de trobada.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s